Scuba Fundamental:
Start Je Duikavontuur op de Juiste Manier

Als je nog niet duikt maar denkt eraan te leren duiken, dan is Scuba Fundamental - Start je Duikavontuur op de Juiste Manier iets voor jou. Het begeleidt je vanaf de kiem van de gedachte dat je misschien wel zou willen duiken tot op het punt waar je zo'n twintigtal duiken hebt.

Dit is niet de standaard duikhandleiding. Het is niet het doel van Scuba Fundamental je te leren duiken. Dat zal je instructeur doen. Maar Scuba Fundamental zal het leren duiken voor je een stuk makkelijker maken. Het zal je helpen de juiste keuzes te maken en de valkuilen te vermijden die wachten op nieuwe en ongeïnformeerde duikers. Het zal je ook goed op weg helpen een bekwame en competente duiker te worden.


Scuba Fundamental vertelt je hoe je ervoor kan zorgen dat je klaar bent voor een duikcursus en wat een goede beginnerscursus inhoudt. Het vertelt je hoe je een goede instructeur moet kiezen, hoe je moet beslissen met welke duikcentra je duikt nadat je je cursus hebt beëindigd en wat voor soort duiken je zou moeten doen wanneer je voor het eerst gaat duiken.


Je leest over de vele manieren waarop duiken je leven zal veranderen en krijgt ook waardevol advies in verband met de etiquette die bij de sport hoort. Het hele boek door, maar vooral in het hoofdstuk "Ik Kwam het Tegen" kan je grappige, educatieve en aanmoedigende anekdotes lezen van mensen die nu ervaren duikers zijn maar ooit ook beginners waren.


Er is ook een volledige sectie gewijd aan duikveiligheid. Hierin worden een aantal levensbelangrijke aspecten van het duiken behandelt, die de traditionele duikhandboeken niet genoeg benadrukken of zelfs volledig weglaten.


De boodschap van het boek is: begin op de juiste manier te duiken en je zal ontspannen en klaar zijn voor het avontuur. Je zal meer plezier hebben, minder fouten maken en vertrouwen hebben in het feit dat je goed geïnformeerd bent, de beste keuzes hebt gemaakt en je geld verstandig hebt uitgegeven.


Scuba Fundamental is een unieke, betrouwbare en essentiële gids die je met vertrouwen kan volgen tijdens deze cruciale fase van je duikleven.


"Het mikken van een boek op het juiste niveau voor toekomstige duikers is moeilijk. Je moet eerlijk en betrokken zijn, maar zonder beangstigend of ingewikkeld te zijn. Simon is een geweldige duik-schrijver en volgens mij heeft hij eindelijk de noot gekraakt."

Steve Weinmann - Redacteur, Diver Magazine (VK)


"Had ik dit boek maar toen ik leerde duiken! Ik herinner me dat ik helemaal in de war was."

Robin Yao, uitvoerend redacteur, EZDIVE magazine


"Dit is het boek dat duikers aan vrienden zouden moeten geven als die zeggen dat ze willen leren duiken."

Ian Thomas, Auteur en Instructor Trainer Trainer


"Dit is een geweldig boek! Simon Pridmore verdient een felicitatie voor deze inzichtelijke, interessante en eerlijke kennismaking met het duiken. Hij legt duidelijk de geneugten van de sport uit, evenals de mogelijke valkuilen die gepaard gaan met het leren duiken. Hij windt er geen doekjes om! Dit boek zal niet alleen zeer waardevol zijn voor de toekomstige duiker, maar ook voor divemasters, instructeurs en eigenaars van duikbedrijven, als een herinnering aan hoe bepaalde dingen zouden moeten, en inderdaad, kunnen worden gedaan."

John Lippmann, oprichter en voorzitter van Divers Alert Network (DAN) Asia-Pacific


Scuba Confidential:
Hoe word ik een betere duiker?Scuba Confidential is een uniek boek vol waardevolle tips en deskundig advies, dat je voor het eerst toegang geeft tot de geheimen van duikprofessionals en technische duikers.

Met Scuba Confidential leer je vaardigheden en technieken onder de knie te krijgen waarmee je een veiligere meer capabele en zelfverzekerde duiker wordt. Het biedt een geïnformeerde, gebalanceerde kijk op enkele van de meest controversiële onderwerpen van het duiken, zoals solo gaan, diepduiken en rebreathers.


Het bevat ook een uitgebreide analyse van hoe duikongevallen gebeuren en hoe je ervoor zorgt dat je geen statistiek wordt. Scuba Confidential geeft je waardevolle inzichten in een breed scala van onderwerpen, zoals hoe het is om een grotduikcursus te doen, hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste uitrusting koopt, waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een instructeur, dingen die zelfs de profs verkeerd doen en waar je de beste duiken ter wereld kunt vinden.


Dit is openhartig, no-nonsense praktisch advies van een professional die de afgelopen dertig jaar bij vrijwel elk aspect van de sport betrokken is geweest.


Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd ...


Hoe je er net zo goed als professionals kan uitzien?

Welke opleidingen het meest de moeite waard zijn?

Of je een goede technische duiker zou zijn?

Of je een rebreather zou moeten overwegen?

Hoe je je duikvaardigheden kan verbeteren?

Hoe je je luchtverbruik kan verminderen?

Waarom duikongevallen gebeuren en hoe ze te voorkomen?

Of je misschien wel veiliger bent als je solo duikt?

Hoe je veilig diep kan duiken?

Hoe muck diving iets leuks zou kunnen zijn?


Scuba Confidential heeft de antwoorden.


“Als het Open Water-handboek van PADI de bijbel van het duiken is, beschouw dit dan als het Nieuwe Testament. Scuba Confidential is eigenlijk een duik-zelfhulpboek en voor elke duiker, nieuw en oud, verplichte lectuur moeten zijn.”

David Espinosa, hoofdredacteur, Sport Diver-tijdschriften


“Wat een welkom boek! Ik geef al sinds enkele decennia duikles en dit zal een uitstekende aanvulling zijn op de trainingsboeken die momenteel worden gebruikt. Het is geschreven door een duiker die op de hoogte is van de hedendaagse apparatuur en deze weet te configureren voor goed getrimde duikers. Ik zou al onze klanten aanmoedigen om deze nieuwe publicatie te kopen.”

Evelyn Bartram Dudas NAUI # 8672
Scuba Exceptional:
Word de best mogelijke duikerScuba Exceptional is de opvolger van Scuba Confidential.


Scuba Exceptional weerspiegelt dezelfde filosofie van veilig duiken door het verwerven van kennis en vaardigheden. Maar de thema’s zijn nieuw en Simon biedt ons opnieuw een schat aan buitengewoon nuttige kennis, adviezen en technieken, geïllustreerd door ervaringen uit het echte leven en waarschuwende verhalen.

De focus ligt dit keer meer op problemen waar meer ervaren duikers mee geconfronteerd worden. Er is meer technische duikinhoud en Simon behandelt een aantal relatief complexe problemen in zijn gebruikelijke heldere en gemakkelijk leesbare stijl. In veel gevallen weerspiegelen de problemen van technische duikers de problemen waar duikers op eender welk niveau mee te maken krijgen. Immers, zoals Simon schrijft, maken technisch duiken en conventioneel sportduiken deel uit van hetzelfde spectrum, al bevinden ze zich op een andere frequentie.


Scuba Exceptional behandelt ook in detail de psychologische kant ven het duiken, bekijkt specifiek onderwerpen vanuit nieuwe invalshoeken en leent technieken en procedures van andere gebieden van menselijke activiteit. Hoewel het grootste deel van Scuba Exceptional zich richt op de duiker, neemt het ook een kijkje in het grotere geheel en belicht een aantal gebieden waar duikprofessionals en de “industrie” als geheel duikers in de steek laten. Zoals altijd is Simon realistisch in zijn beoordelingen. Hij schijnt dan wel licht op de donkere kanten van de duikwereld, maar hij doet dit om slechte praktijken aan het licht te brengen en verandering aan te moedigen, terwijl hij oplossingen biedt. Hij biedt ook inzichten in tal van onderwerpen.


Wil je bijvoorbeeld weten ...


Wat het betekent een goede duiker te zijn?

Hoe je tegen een stroming in kan zwemmen zonder uitgeput te raken?

Waarom je soms plots niet meer kan ademen terwijl je wel nog lucht hebt?

Wat het concept van faalpunten is?

Hoe een defensieve duiker te zijn?

Hoe preconditionering van toepassing is op duiken?

Hoe lang je echt moet wachten tussen duiken en vliegen?

Wanneer je DAN moet bellen (en wanneer niet)?

Hoe koralen dieren kunnen zijn terwijl ze op rotsen lijken?

Hoe te voorkomen dat je achterblijft in de oceaan?

Wat er allemaal in de rebreatherwereld gebeurt?

Of wat de cirkel van onwetendheid is?


Scuba Exceptional geeft antwoord op al deze vragen en nog veel meer.
Scuba Professional:
Inzichten in duikopleidingen en duikbedrijvenScuba Professional is een uitzonderlijke bron van out-of-the-box ideeën en onafhankelijk, objectief advies voor instructeurs en duikbedrijven. Het is ook een onmisbare gids voor diegenen die de ambitie hebben om duikprofessionals te worden met hoofdstukken als Heb je de juiste kwaliteiten? en Welke duikorganisatie? Kortom, dit is alles wat je wilde weten over duiken, maar nooit durfde te vragen.

Scuba Professional is niet alleen voor professionals.


Serieuze duikers die meer dan een voorbijgaande interesse in hun hobby hebben en willen weten wat er achter de schermen gebeurt, zullen gefascineerd zijn door de behandelde onderwerpen en geboden inzichten. Qua duikveiligheid kijkt Simon naar het grotere geheel en beschrijft in een reeks hoofdstukken hoe men incidenten kan vermijden en met ongelukken om kan gaan wanneer die zich toch voordoen. Dit alles met het oog op het ontwikkelen van een veiligheidscultuur binnen onze sport. Hij onderzoekt ook de huidige stand van zaken in de duikindustrie en speculeert over de toekomst.


“Dit boek is gewoon uniek: het is de ultieme backstagepas voor de duikbusiness.” Jill Heinerth, Technical Instructor Trainer en Filmmaker


“Geweldig, echt goed! Simon vat de belangrijkste kenmerken van de duikinstructie bondig, inzichtelijk en duidelijk samen.” Associate Professor Simon Mitchell, Duikarts


“Ik wou dat dit boek 20 jaar geleden beschikbaar was!” Tamara Thomsen, Owner Diversions Scuba, Madison, Wisconsin