Scuba Fundamental:
Start Je Duikavontuur op de Juiste Manier

Als je nog niet duikt maar denkt eraan te leren duiken, dan is Scuba Fundamental - Start je Duikavontuur op de Juiste Manier iets voor jou. Het begeleidt je vanaf de kiem van de gedachte dat je misschien wel zou willen duiken tot op het punt waar je zo'n twintigtal duiken hebt.

Dit is niet de standaard duikhandleiding. Het is niet het doel van Scuba Fundamental je te leren duiken. Dat zal je instructeur doen. Maar Scuba Fundamental zal het leren duiken voor je een stuk makkelijker maken. Het zal je helpen de juiste keuzes te maken en de valkuilen te vermijden die wachten op nieuwe en ongeïnformeerde duikers. Het zal je ook goed op weg helpen een bekwame en competente duiker te worden.


Scuba Fundamental vertelt je hoe je ervoor kan zorgen dat je klaar bent voor een duikcursus en wat een goede beginnerscursus inhoudt. Het vertelt je hoe je een goede instructeur moet kiezen, hoe je moet beslissen met welke duikcentra je duikt nadat je je cursus hebt beëindigd en wat voor soort duiken je zou moeten doen wanneer je voor het eerst gaat duiken.


Je leest over de vele manieren waarop duiken je leven zal veranderen en krijgt ook waardevol advies in verband met de etiquette die bij de sport hoort. Het hele boek door, maar vooral in het hoofdstuk "Ik Kwam het Tegen" kan je grappige, educatieve en aanmoedigende anekdotes lezen van mensen die nu ervaren duikers zijn maar ooit ook beginners waren.


Er is ook een volledige sectie gewijd aan duikveiligheid. Hierin worden een aantal levensbelangrijke aspecten van het duiken behandelt, die de traditionele duikhandboeken niet genoeg benadrukken of zelfs volledig weglaten.


De boodschap van het boek is: begin op de juiste manier te duiken en je zal ontspannen en klaar zijn voor het avontuur. Je zal meer plezier hebben, minder fouten maken en vertrouwen hebben in het feit dat je goed geïnformeerd bent, de beste keuzes hebt gemaakt en je geld verstandig hebt uitgegeven.


Scuba Fundamental is een unieke, betrouwbare en essentiële gids die je met vertrouwen kan volgen tijdens deze cruciale fase van je duikleven.


"Het mikken van een boek op het juiste niveau voor toekomstige duikers is moeilijk. Je moet eerlijk en betrokken zijn, maar zonder beangstigend of ingewikkeld te zijn. Simon is een geweldige duik-schrijver en volgens mij heeft hij eindelijk de noot gekraakt."

Steve Weinmann - Redacteur, Diver Magazine (VK)


"Had ik dit boek maar toen ik leerde duiken! Ik herinner me dat ik helemaal in de war was."

Robin Yao, uitvoerend redacteur, EZDIVE magazine


"Dit is het boek dat duikers aan vrienden zouden moeten geven als die zeggen dat ze willen leren duiken."

Ian Thomas, Auteur en Instructor Trainer Trainer


"Dit is een geweldig boek! Simon Pridmore verdient een felicitatie voor deze inzichtelijke, interessante en eerlijke kennismaking met het duiken. Hij legt duidelijk de geneugten van de sport uit, evenals de mogelijke valkuilen die gepaard gaan met het leren duiken. Hij windt er geen doekjes om! Dit boek zal niet alleen zeer waardevol zijn voor de toekomstige duiker, maar ook voor divemasters, instructeurs en eigenaars van duikbedrijven, als een herinnering aan hoe bepaalde dingen zouden moeten, en inderdaad, kunnen worden gedaan."

John Lippmann, oprichter en voorzitter van Divers Alert Network (DAN) Asia-Pacific


Scuba Confidential:
Hoe word ik een betere duiker?Scuba Confidential is een uniek boek vol waardevolle tips en deskundig advies, dat je voor het eerst toegang geeft tot de geheimen van duikprofessionals en technische duikers.

Met Scuba Confidential leer je vaardigheden en technieken onder de knie te krijgen waarmee je een veiligere meer capabele en zelfverzekerde duiker wordt. Het biedt een geïnformeerde, gebalanceerde kijk op enkele van de meest controversiële onderwerpen van het duiken, zoals solo gaan, diepduiken en rebreathers. Het bevat ook een uitgebreide analyse van hoe duikongevallen gebeuren en hoe je ervoor zorgt dat je geen statistiek wordt. Scuba Confidential geeft je waardevolle inzichten in een breed scala van onderwerpen, zoals hoe het is om een grotduikcursus te doen, hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste uitrusting koopt, waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een instructeur, dingen die zelfs de profs verkeerd doen en waar je de beste duiken ter wereld kunt vinden. Dit is openhartig, no-nonsense praktisch advies van een professional die de afgelopen dertig jaar bij vrijwel elk aspect van de sport betrokken is geweest. Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd ......... .. ¬

Hoe je er net zo goed als professionals kan uitzien? ¬

Welke opleidingen het meest de moeite waard zijn? ¬

Of je een goede technische duiker zou zijn? ¬

Of je een rebreather zou moeten overwegen? ¬

Hoe je je duikvaardigheden kan verbeteren? ¬

Hoe je je luchtverbruik kan verminderen? ¬

Waarom duikongevallen gebeuren en hoe ze te voorkomen? ¬

Of je misschien wel veiliger bent als je solo duikt? ¬

Hoe je veilig diep kan duiken? ¬

Hoe muck diving iets leuks zou kunnen zijn?


Scuba Confidential heeft de antwoorden.


“Als het Open Water-handboek van PADI de bijbel van het duiken is, beschouw dit dan als het Nieuwe Testament. Scuba Confidential is eigenlijk een duik-zelfhulpboek en voor elke duiker, nieuw en oud, verplichte lectuur moeten zijn.”

David Espinosa, hoofdredacteur, Sport Diver-tijdschriften


“Wat een welkom boek! Ik geef al sinds enkele decennia duikles en dit zal een uitstekende aanvulling zijn op de trainingsboeken die momenteel worden gebruikt. Het is geschreven door een duiker die op de hoogte is van de hedendaagse apparatuur en deze weet te configureren voor goed getrimde duikers. Ik zou al onze klanten aanmoedigen om deze nieuwe publicatie te kopen.”

Evelyn Bartram Dudas NAUI # 8672